Latihan Soal UKBIng UM dan Kunci Jawaban (Kelas Sipejar)

UKBIng (Ujian Kemampuan Berbahasa Inggris) UM adalah program yang dilaksanakan oleh Balai Bahasa dan Budaya Universitas Negeri Malang. Skor UKBIng menjadi salah satu persyaratan untuk pendaftaran wisuda (yang sebelumnya merupakan syarat untuk pengambilan ijazah) per tanggal 7 Juni 2022 kemarin. Agar lebih mudah mengakses materi pembelajaran yang ada di sipejar berikut kami sajikan latihan soal beserta kunci jawabannya.

Quiz 1

Nouns
(Singular and Plural Nouns & Countable and Uncountable Nouns)
Choose the correct form of nouns to complete the sentences below.

  1. The farmer taught her how to shear _____.
    Select one:
    a. sheep
    b. sheeps
    c. A sheeps

  2. He has perfect _____. He never has to go to the dentist.
    Select one:
    a. tooth
    b. teeth
    c. tooths

  3. There are over 7.5 billion _____ in the world.
    Select one:
    a. people
    b. person
    c. persons

  4. The captain ordered his _____ to gather at once.
    Select one:
    a. man
    b. men
    c. mans

  5. People should decrease the amount of _____ they eat.
    Select one:
    a. fats
    b. fat
    c. a fat

  6. Some of the rainwater from _____ evaporates before reaching the ground.
    Select one:
    a. clouds
    b. a cloud
    c. cloud

  7. Several blue plastic _____ under the window were filled with record albums.
    Select one:
    a. boxes
    b. box
    c. boxs

  8. At least for the present, the _____ people who knew, the better.
    Select one:
    a. lesser
    b. less
    c. fewer

  9. _____ is a ubiquitous, mostly free-living organism often consisting of one biological cell.
    Select one:
    a. A bacteria
    b. A bacterium
    c. Bacteria

  10. We didn't earn much _____ this year
    Select one:
    a. profit
    b. profits
    c. Profitable
  11. READING
    Do the exercises below.
    Choose the correct letter A, B, C or D.

  12. The passage primarily deals with _____
    Select one:
    a. the contributions Gifford Pinchot made to American forestry
    b. the practice and theory of scientific forestry
    c. Gifford Pinchot's work on the Biltmore Estate
    d. the origin of national parks and national forests in the United States
  13. This paragraph best supports the statement that _____
    Select one:
    a. the power of numbers is that they cannot lie.
    b. figures are sometimes used to deceive people.
    c. words are more truthful than figures.
    d. the study of mathematics is more important than other disciplines.
  14. The passage mainly discusses _____
    Select one:
    a. U.S. cities in the late nineteenth century
    b. settlement houses in the end of 18th century and beginning of 19th century
    c. the idealism of college graduates in the early 1900’s
    d. the life of several American social reformers in the late 1800's and early 1900's
  15. The main topic of the entire passage is _____
    Select one:
    a. European influence on American agriculture
    b. a comparison of farming in northern and southern Europe
    c. the difference between farming in Quebec and the rest of North America
    d. a contrast between a centripetal system of rural life and a centrifugal system
  16. The tone of the passage could best be described as _____
    Select one:
    a. angry
    b. optimistic
    c. objective
    d. humorous
  17. The author's attitude toward Isadora Duncan could best be described as one of _____
    Select one:
    a. compliment
    b. admiration
    c. compassion
    d. amazement

  18. Which of the following best describes the organization of the passage? _____
    Select one:
    a. The author first discusses Isadora Duncan's style of dance and then her life history.
    b. The first paragraph deals with Isadora Duncan's role as a teacher, the second her role as a performer.
    c. The author first discusses Isadora Duncan's shortcomings and then her positive points.
    d. First there is an analysis of Isadora Duncan's influences and then of her lasting contributions to dance.
  19. Which of the following statements best summarizes the author's attitude toward medieval alchemists? _____
    Select one:
    a. Although they were all fakes, they made important contributions to science.
    b. Their discovery of the philosopher's stone was more important than the achievements of modern chemists.
    c. Although their theories were sound, they lacked the equipment needed to accomplish their goals.
    d. They were unable to realize their goals, but they helped prepare the way for modern chemistry.
  20. This paragraph best supports the statement that _____
    Select one:
    a. DDT and toxaphene are the two most toxic insecticides in the world.
    b. more pollutants find their way into polar climates than they do into warmer areas.
    c. studies have proven that many countries have ignored their own anti-pollution laws.
    d. toxic insecticides such as DDT have not been banned throughout the world.
  21. This paragraph best supports the statement that the police cannot search a person's home or private papers unless they have _____
    Select one:
    a. direct evidence of a crime.
    b. a reasonable belief that a crime has occurred.
    c. legal authorization.
    d. requested that a judge be present.
Kunci Jawaban:
1. A 6. A 11. A 16. B
2. B 7. A 12. B 17. A
3. A 8. C 13. B 18. D
4. B 9. B 14. A 19. D
5. B 10. A 15. C 20. C

Quiz 2

In this exercise, listen carefully to the short conversation and question in the recording program, and then choose the best answer to the questions.

  1. Where does this conversation probably take place?
    Select one:
    a. In a doctor’s office
    b. At a bar
    c. In a travel agency
    d. In a business office

  2. What does the woman mean?
    Select one:
    a. She bought some sheets.
    b. She got a new piece of clothing
    c. She couldn’t find anything because she’s too short.
    d. She was sure to greet her boss.

  3. What does the woman mean?
    Select one:
    a. The hotel was all right, except for the poor view.
    b. The view from the hotel room was spectacular.
    c. She would have preferred a better hotel.
    d. Only a few hotels would have been better.

  4. What will the man probably do next?
    Select one:
    a. Take a nap
    b. Try the rest of the work
    c. See a doctor
    d. Have a bite to eat

  5. What does the man say about Marry?
    Select one:
    a. She’s an exacting person.
    b. She can’t be expected to give you four of them.
    c. She generally forgives others.
    d. She isn’t exact about what she gives to others

  6. What does the woman say about Martha?
    Select one:
    a. She’s unable to take her vacation this year.
    b. Her vacation next week has been postponed.
    c. She’ll go on vacation next week.
    d. She’ll return from vacation in a week.

  7. What does the woman mean?
    Select one:
    a. The waitress was sitting in the back of the restaurant.
    b. They were waiting for a seat in the restaurant.
    c. The customers had a table in the back.
    d. The waitress sat down behind the table.

  8. What does the woman say about the market?
    Select one:
    a. It’s hard for the market to sell its fruit.
    b. All of the fresh fruit at the market is hard.
    c. She hardly ever goes to the market to buy fresh fruit.
    d. There was a scarcity of fresh fruit at the market.

  9. What does the woman mean?
    Select one:
    a. The man should never be late for school.
    b. The man can always return to school.
    c. The man should never go back to school.
    d. If the man’s late to school, he should go through the back door.

  10. What does the woman mean?
    Select one:
    a. She can’t bear to try.
    b. She is a daring person
    c. She doesn’t want the an even to try.
    d. She is challenging the man to make the effort.

    PRONOUNS
    Choose the correct pronouns to complete the sentences below.

  11. The old woman lived alone, with no one to look after _____.
    Select one:
    a. him
    b. her
    c. them
    d. us

  12. These two rings here on my little finger belonged to _____ grandmother.
    Select one:
    a. my
    b. her
    c. their
    d. his

  13. When the little boy grabbed the lizard, _____ tail broke off in _____ hand.
    Select one:
    a. his, his
    b. their, his
    c. its, his
    d. its, its

  14. A baby learns the meaning of words as_____ are spoken by others and later uses _____ in sentences.
    Select one:
    a. they, it
    b. you, them
    c. you, it
    d. they, them

  15. They decided to buy the house because _____ location would allow _____ to get to work very easily.
    Select one:
    a. its, them
    b. their, them
    c. their, it
    d. its, it

    VERB TENSES
    Use the appropriate tenses for the verbs in parentheses.

  16. Currently, Justin _____ a book about his adventures in Tibet. I hope he can find a good publisher when he is finished.
    Select one:
    a. is writing
    b. was writing
    c. writes
    d. wrote

  17. Every Monday, Sally _____ her kids to football practice.
    Select one:
    a. drive
    b. drives
    c. is driving
    d. is drives

  18. We _____ football when he sprained his wrist last week.
    Select one:
    a. play
    b. were playing
    c. were played
    d. played

  19. I _____ here since I graduated school.
    Select one:
    a. have worked
    b. worked
    c. work
    d. was working

  20. We _____ our anniversary by flying to New York next week.
    Select one:
    a. will celebrates
    b. celebrate
    c. will celebrate
    d. will celebrated
  21. According to the passage, a hammered dulcimer is made in the shape of _____
    Select one:
    a. an hourglass
    b. a heart
    c. a teardrop
    d. a trapezoid

  22. According to the passage, how many strings does the Appalachian dulcimer have?
    Select one:
    a. One or two
    b. Three or four
    c. Four or five
    d. Six or more

  23. According to the author, most performers play the Appalachian dulcimer _____
    Select one:
    a. while sitting down
    b. with the instrument strapped around their neck
    c. while standing at a table
    d. with wooden hammers

  24. According to the author, what are John Jacob Niles and Jean Ritchie known for?
    Select one:
    a. Played dance music on Appalachian dulcimers
    b. Are artisans who design Appalachian dulcimers
    c. Helped bring Appalachian dulcimers to the public's attention
    d. Began the folk music revival of the 1960's
  25. The passage does NOT mention that the Anasazi hunted _____
    Select one:
    a. sheep
    b. turkeys
    c. deer
    d. rabbits

  26. According to the passage, kivas were used for all the following purposes EXCEPT _____
    Select one:
    a. clan meetings
    b. tribal councils
    c. religious ceremonies
    d. food preparation

  27. According to the passage, the LEAST likely reason that the Anasazi abandoned Mesa Verde was _____
    Select one:
    a. drought
    b. overpopulation
    c. war
    d. crop failure

  28. How long did the Early Pueblo Culture last?
    Select one:
    a. 200 years
    b. 300 years
    c. 550 years
    d. 1000 years

  29. Where did the Anasazi move during the Great Pueblo Period?
    Select one:
    a. To settlements on ledges of canyon walls
    b. To pueblos in the south
    c. Onto the tops of the mesas
    d. Onto the floors of the canyons

  30. According to the passage, the Anasazi entered their buildings on the ledges _____
    Select one:
    a. through doors on the first floor
    b. by means of ladders
    c. by means of stone stairways
    d. from underground chambers
Kunci Jawaban:
1. A 6. C 11. B 16. A 21. D 26. D
2. B 7. C 12. A 17. B 22. B 27. C
3. B 8. D 13. C 18. B 23. A 28. B
4. A 9. B 14. D 19. A 24. C 29. A
5. C 10. D 15. A 20. C 25. B 30. B

Quiz 3

Passive Voice Exercise

  1. The employees brought up this issue during the meeting. This issue ________________ by the employees during the meeting.
    Select one:
    a. has been brought up
    b. is brought up
    c. was brought up

  2. The professor told him not to talk in class. He ________________ by the professor not to talk in class.
    Select one:
    a. has been told
    b. was told
    c. was being told

  3. They say that women are smarter than men. Women ________________ to be smarter than men.
    Select one:
    a. were being said
    b. were said
    c. are said

  4. The fire has destroyed the house. The house ________________ by the fire.
    Select one:
    a. has been destroyed
    b. was being destroyed
    c. is destroyed

  5. She would have told you. You ________________ by her.
    Select one:
    a. would have been told
    b. would be told
    c. were being told
  6. Modal Exercise

  7. You ..... forget your sunscreen. It’s going to be very hot!
    Select one:
    a. don’t have to
    b. mustn’t
    c. needn’t

  8. I ..... be able to help you, but I’m not sure yet.
    Select one:
    a. might
    b. would
    c. can

  9. Entrance to the museum was free. We ..... pay to get in.
    Select one:
    a. needn’t
    b. didn’t need to
    c. must

  10. Already as a child Mozart ..... play the piano beautifully.
    Select one:
    a. could
    b. should
    c. would

  11. .... I go to the bathroom, please?
    Select one:
    a. May
    b. Must
    c. Would
  12. In what line does the author start to shift his focus to how Dix started taking interest in issues about mentally ill persons?
    Select one:
    a. Line 3
    b. Line 6
    c. Line 10
    d. Line 14

  13. At what point of the passage does the author discuss specific reasons for Dix's success?
    Select one:
    a. Lines 1-3
    b. Lines 4-5
    c. Lines 10-11
    d. Lines 14-16
  14. Where in the passage does the author mention which type of diver can make the deepest descents?
    Select one:
    a. Line 6-7
    b. Line 8-9
    c. Line 14-15
    d. Line 17-18
  15. Where in the passage does the author mention specific accomplishments of the Basketmakers?
    Select one:
    a. Lines 4-6
    b. Lines 9-12
    c. Lines 13-15
    d. Lines 17-19

  16. In what paragraph does the author describe underground chambers of the Anasazi?
    Select one:
    a. first
    b. second
    c. third
    d. none of the above
  17. Based on the information in the paragraph, which of the following can be inferred about sunlight?
    Select one:
    a. It is most intense near the equator.
    b. Places near the ocean receive more sunlight.
    c. Its intensity is not affected by latitude.
    d. Areas north of the equator receive less sun light.
  18. It can be inferred from this passage that _____
    Select one:
    a. Alpha Centauri is invisible from the Earth.
    b. Proxima Centauri is less than 4.3 light-years from the Earth.
    c. Proxima Centauri is similar to the Earth's Sun.
    d. Proxima Centauri is the closest star to the Earth.
  19. It can be inferred that scale would not pose a major design problem at airports if _____
    Select one:
    a. airports were larger
    b. airplanes could fly faster
    c. other forms of transportation were more efficient
    d. aircraft did not need so much space to maneuver on the ground

  20. The passage implies that the term "satellite plan" is used because _____
    Select one:
    a. satellites are launched and tracked from these sites
    b. the plan makes use of the most modern, high-technology equipment
    c. small terminals encircle the main terminal like satellites around a planet
    d. airports that make use of this plan utilize data from weather satellites

  21. It can be inferred that mobile lounges would be more desirable than buses when _____
    Select one:
    a. passengers need to save money
    b. flights have been delayed
    c. passengers are in a hurry
    d. the weather is bad
Kunci Jawaban:
1. C 6. B 11. B 16. A
2. B 7. A 12. D 17. B
3. C 8. B 13. D 18. D
4. A 9. A 14. B 19. C
5. A 10. A 15. B 20. D

Quiz 4

In this exercise, listen carefully to the short conversation and question in the recording program, and then choose the best answer to the question.

  1. What does the man imply?
    Select one:
    a. There’s no more wool inside.
    b. The wood in the fireplace should be put outside.
    c. There’s a fire outside.
    d. He needs to bring some wood outside.

  2. What happened to Alice?
    Select one:
    a. She worked late at a conference.
    b. Her meeting was cancelled.
    c. She called a conference at work.
    d. She was late to a conference.

  3. Where does the conversation probably take place?
    Select one:
    a. In a hospital
    b. At a police station
    c. At the beach
    d. In a locker room.

  4. What does the man mean?
    Select one:
    a. There was too much room on the dance floor.
    b. He enjoyed the room where they went dancing.
    c. The dance floor was too crowded.
    d. The club needed more rooms for dancing.

  5. What had the woman assumed about the man?
    Select one:
    a. He could not understand the fax machine.
    b. He wrote the letter that was sent.
    c. The fax machine was easy for him to use,
    d. He was not very good with figures.

  6. What does the man mean?
    Select one:
    a. The woman hit her head on a nail.
    b. The woman hit his new car.
    c. The woman was exactly right.
    d. The woman bought the new car.

  7. What does the man want?
    Select one:
    a. He would like the woman to help him find his paper.
    b. He wants the woman to put the paper away.
    c. He needs the woman to review the paper.
    d. He would like the woman to write the paper for him

  8. What does the woman mean?
    Select one:
    a. Information about the problem is unavailable
    b. No one has been informed
    c. Everybody knows what is going on.
    d. Nobody is aware that the problem is serious.

  9. What does the man mean?
    Select one:
    a. He did not sleep well.
    b. He never woke up this morning.
    c. The alarm failed to go off.
    d. He needed a loud alarm to wake up.

  10. What does the man mean?
    Select one:
    a. The pilot made an emergency landing.
    b. The pilot was forced to leave the plane in a hurry.
    c. The pilot fielded questions about the forced landing.
    d. The plane was damaged when it landed forcefully.
  11. Choose the best answer to fill in the blank spaces

  12. James did not want to wake his girlfriend, so he left _____.
    Select one:
    a. quiet
    b. quietly

  13. I can't understand him. He doesn't speak very _____
    Select one:
    a. clearly
    b. clear

  14. We had a _____ time in Mexico City.
    Select one:
    a. greatly
    b. great

  15. I understood the question, but I couldn't answer very _____.
    Select one:
    a. quickly
    b. quick

  16. I don't have a _____ time making friends.
    Select one:
    a. hardly
    b. hard

  17. John arrived at the airport _____, and ended up missing his flight.
    Select one:
    a. late
    b. lately

  18. Ever since he met Sara, he has looked very _____.
    Select one:
    a. happily
    b. happy

  19. I can hear the _____ rain falling on the roof.
    Select one:
    a. loudly
    b. loud

  20. She is a very kind and _____ person.
    Select one:
    a. gentle
    b. gently

  21. He _____ works at his office because it’s a mobile based job.
    Select one:
    a. hard
    b. hardly
  22. The purpose of the additive mentioned in the passage was to _____
    Select one:
    a. increase the speed of cars
    b. hide offensive smells
    c. make engines run more efficiently
    d. make cars look better
  23. The author’s description of glam rockers (lines 2–6) indicates that they _____
    Select one:
    a. cared more about the quality of their music than money.
    b. were songwriters first, and performers second.
    c. were unassuming and humble.
    d. were mainly style over substance.
  24. What is the author's main purpose in writing this passage? _____
    Select one:
    a. To define economic resources
    b. To explain the concept of labor
    c. To criticize certain uses of capital
    d. To contrast capital goods and consumer goods

  25. Which of the following could be considered a capital good as defined in the passage? _____
    Select one:
    a. A coal deposit
    b. A railroad
    c. Money
    d. Human skills

  26. The skills of all the following could be considered examples of labor, as defined in the passage, EXCEPT _____
    Select one:
    a. entrepreneurs
    b. office workers
    c. artists and scientists
    d. workers who produce services, not goods
  27. To which of the following does the word "It" in line 3 refer? _____
    Select one:
    a. The national park
    b. The Cascade range
    c. The summit
    d. Mt. Rainier

  28. The word "which" in line 9 refers to _____
    Select one:
    a. wild flowers
    b. alpine meadows
    c. glacial valleys
    d. forests

  29. What does the word "Its" in line 14 refer to? _____
    Select one:
    a. An ice region's
    b. The mountain's
    c. The trail's
    d. A week's
  30. In line 11, the word "there" refers to _____
    Select one:
    a. the Pacific Coast of North America
    b. The Cascade range
    c. the Gulf of Alaska
    d. the Pribilof Islands

  31. In line 4, the word "Their" is a reference to the _____
    Select one:
    a. seals'
    b. grassy slopes'
    c. caribou's
    d. birds'
Kunci Jawaban:
1. A 6. A 11. B 16. A 21. B 26. C
2. B 7. C 12. A 17. B 22. D 27. B
3. C 8. C 13. B 18. B 23. A 28. C
4. C 9. D 14. A 19. A 24. B 29. D
5. A 10. A 15. B 20. B 25. A 30. C

Quiz 5

In this exercise, listen carefully to the long conversation and long talks in the recording program, and then choose the best answer to the questions.

  1. Where does the man want to go?
    Select one:
    a. To a concert
    b. To a rehearsal
    c. To a lecture
    d. To the library

  2. How many different routes to the Music Building does the woman suggest?
    Select one:
    a. One
    b. Two
    c. Three
    d. Four

  3. What is the problem with taking the shuttle bus?
    Select one:
    a. The bus does not go directly to the Music Building
    b. The bus goes very slowly to the Music Building.
    c. The bus sometimes does not come.
    d. The bus will not arrive for a while.

  4. What does the man finally decide to do?
    Select one:
    a. Walk
    b. Wait for the bus
    c. Miss the lecture
    d. Think of another plan
  5. In this exercise, listen carefully to the long conversation and long talks in the recording program, and then choose the best answer to the questions.

  6. Who is the speaker?
    Select one:
    a. A student in health service
    b. A drug abuse lecturer
    c. A dermatologist
    d. A representative of the tobacco industry

  7. What is the topic of the talk?
    Select one:
    a. How to reduce nicotine and other addictions
    b. How stress affects the skin
    c. The effects of alcohol on health
    d. How to achieve optimal health

  8. Which of the following can worsen itching?
    Select one:
    a. Alcohol
    b. Nicotine
    c. Caffeine
    d. A reduced supply of blood

  9. How does caffeine irritate the skin?
    Select one:
    a. It increases the flows of blood to the skin.
    b. It causes increase consumption of alcohol.
    c. It prevents the skin from receiving enough nourishment.
    d. It causes stress.
  10. In this exercise, listen carefully to the long conversation and long talks in the recording program, and then choose the best answer to the questions.

  11. When was the day known as Black Friday?
    Select one:
    a. Before the Civil War
    b. At the end of the Civil War
    c. At the beginning of the twentieth century
    d. Within the last decade

  12. What happened on the day known as Black Friday?
    Select one:
    a. The Civil War ended.
    b. The U.S. government issued a large amount of paper currency.
    c. The price of gold plummeted.
    d. The value of gold became inflated.

  13. Who supplied the gold speculators with false information?
    Select one:
    a. The president
    b. The president’s brother
    c. The president’s brother-in-law
    d. The president’s wife

  14. What did the gold speculators want?
    Select one:
    a. Issue greenbacks
    b. Sell gold
    c. Corner the gold market
    d. Hold its gold reserves

  15. Carlos is the only one of those students who __________ lived up to the potential described in the yearbook.
    Select one:
    a. has
    b. have
    c. had

  16. The International Club, as well as the Choral Society and the Rowing Club, __________ to submit a new constitution.
    Select one:
    a. need
    b. needs
    c. needing

  17. One of my best friends _____________ an extra on Seinfeld this week.
    Select one:
    a. are
    b. is
    c. were

  18. Not only the students but also their instructor ________ been called to the principal's office.
    Select one:
    a. have
    b. has
    c. having

  19. Most of the milk _____ gone bad. Six gallons of milk _______ still in the refrigerator.
    Select one:
    a. has ---- are
    b. have ---- is
    c. has ----- is

  20. Each and every student and instructor in this building __________ for a new facility by next year.
    Select one:
    a. hope
    b. hopes
    c. hoping

  21. The students and instructors ________for a new facility by next year.
    Select one:
    a. hope
    b. hopes
    c. hoping

  22. Rice and beans, my favorite dish, __________ me of my native Puerto Rico.
    Select one:
    a. remind
    b. reminds
    c. reminder

  23. A large number of voters still ___________ along straight-party lines.
    Select one:
    a. votes
    b. vote
    c. voting

  24. Four years _______ a long time to spend away from your friends and family.
    Select one:
    a. are
    b. is
    c. have

  25. As the summer sun sent scattered rays through the maple and oak leaves overhead, the young deer stood frozen, making it almost impossible for the hikers to see her. In the above passage, the word “frozen” means _______.
    Select one:
    a. not moving
    b. very cold
    c. Visible
    d. not melted

  26. Most of America's Founding Fathers did not believe in women's suffrage. Only men could vote in the United states until 1920. What is “suffrage”?
    Select one:
    a. something that causes physical pain
    b. the right to vote
    c. skirts that did not cover ankles
    d. an early flag

  27. No matter where you go, the Internet is following you. Almost every portable device is being made with an Internet connection. Most new TVs and many other appliances come with Internet connections as well. The Internet is truly ubiquitous. If something is ubiquitous, __________.
    Select one:
    a. it is fuzzy and will bite you
    b. it costs too much money
    c. it is everywhere
    d. it causes rashes

  28. The Florida legislature believes that it has the power to choose the winner of the election if the courts haven’t finished their work by December 12. Both houses are controlled by Republicans and they would surely resolve the matter in Bush’s favor. What does “resolve” mean?
    Select one:
    a. Cancel
    b. Debate
    c. Consider
    d. Settle

  29. In 1975, Governor James promised to do something about the high taxes in our state. She didn’t present a tax cut bill to lawmakers until 1985. It took her a decade to keep her promise, but better late than never. How long is a decade?
    Select one:
    a. 75 years
    b. 10 years
    c. a century
    d. 85 years

  30. It’s a wonder to me how anyone can still be undecided about this election. These two candidates are certainly distinct. Each would lead our nation in opposite directions. What does “distinct” mean?
    Select one:
    a. clearly different
    b. dishonest
    c. needing a bath
    d. about the same age

  31. Brea and Elizabeth are having a dispute over which radio station to play at work. It would be so much simpler if they both liked the same kind of music. A dispute is a __________.
    Select one:
    a. musical instrument
    b. disagreement
    c. discovery
    d. choice of music

  32. Those scientists want to hear what our professor thinks about their theory because he is the foremost expert in their field.
    Select one:
    a. loudest
    b. craziest
    c. least informed
    d. the first or main one

  33. Your cousin claimed to be late because the doors of his house were frozen shut. Even though I have my doubts, his explanation is plausible. It got really cold last night. I'll just have to take his word for it. If a statement is plausible, __________.
    Select one:
    a. you must always believe it
    b. you should never believe it
    c. it's believable enough to possibly be true
    d. it's hard to understand because it makes no sense

  34. Speaking rudely to the judges was rash behavior. You really hurt your chances of winning! In the above context, what does “rash” mean?
    Select one:
    a. funny
    b. with little thought or consideration
    c. trying to hide or disguise a piece of cheese
    d. an itchy skin condition

  35. In the early 1600s, a dangerous trip across the Atlantic Ocean was a daunting idea. The Europeans, who would someday be known as the Pilgrims, must have been a very determined and brave group of settlers. A daunting task is one that would _______ someone.
    Select one:
    a. frighten or intimidate
    b. amuse
    c. lose or misplace
    d. tickle

  36. The United States has a vast amount of newly discovered clean geothermal (natural heat from the Earth’s crust) energy. Tapping into this energy source could provide at least 10 times the energy that can be obtained from the nation’s known coal reserves. What does “vast” mean?
    Select one:
    a. dangerous
    b. not enough
    c. a large amount
    d. having no known use

  37. An object or asset bought or attained. The learning or development of a new skill, quality or habit.
    Select one:
    a. earnings
    b. gain
    c. investment
    d. acquisition
Kunci Jawaban:
1. C 6. B 11. C 16. B 21. A 26. D 31. C
2. B 7. A 12. D 17. A 22. B 27. B 32. B
3. D 8. C 13. A 18. B 23. A 28. A 33. A
4. A 9. B 14. B 19. A 24. B 29. B 34. C
5. C 10. C 15. B 20. A 25. C 30. D 35. D

Try Out Listening



Directions: Each item in this part consists of a brief conversation involving two speakers. Following each conversation, a third voice will ask a question. You will hear the conversations and questions only once, and they will not be written out.

When you have heard each conversation and question, read the four answer choices and select the one -(A), (B), (C), or (D)- that best answers the question based on what is directly stated or on what can be inferred. Then fill in the space on your answer sheet that matches the letter of the answer that you have selected.

Here is an example.

You will hear:

You will read:

(A) Open the window.
(B) Move the chair.
(C) Leave the room.
(D) Take a seat.

From the conversation you find out that the woman thinks the man should put the chair over by the window. The best answer to the question, "What does the woman think the man should do?" is (B), “Move the chair”.

  1. _____
    Select one:
    a. She broke the window herself.
    b. She repaired the broken window.
    c. She was able to get the widow open.
    d. She hurt herself on the broken glass.

  2. _____
    Select one:
    a. The golf tournament made it famous.
    b. It's grown a lot lately.
    c. It can't be found without a map.
    d. Very few people there play golf.

  3. _____
    Select one:
    a. Where she got her information.
    b. How the copy was made.
    c. Who painted the picture.
    d. Why the copy was made.

  4. _____
    Select one:
    a. Groceries.
    b. A used car.
    c. Gasoline.
    d. Medicine.

  5. _____
    Select one:
    a. She read it again and again.
    b. She covered it up.
    c. She read every page of it.
    d. She ripped its cover off.

  6. _____
    Select one:
    a. He can no longer play.
    b. He's played every day for years.
    c. His playing has improved.
    d. He played quite well.

  7. _____
    Select one:
    a. He needs to get more camping equipment.
    b. He is an experienced camper.
    c. He is taking too much equipment.
    d. He shouldn't go camping for such a long time.

  8. _____
    Select one:
    a. Try to get elected mayor.
    b. Attend a class.
    c. Interview the mayor.
    d. Apply for a job.

  9. _____
    Select one:
    a. She was mistaken about Professor Leguin.
    b. She just returned from San Francisco.
    c. She doesn't know what the professor looks like.
    d. She's an admirer of Professor Leguin.

  10. _____
    Select one:
    a. He's speaking a language they don't know.
    b. He doesn't have a microphone.
    c. He's speaking much too quickly.
    d. He's using a defective microphone.
  11. _____
    Select one:
    a. It's near the elevator.
    b. He doesn't know where it is.
    c. It's on another floor.
    d. The directory doesn't list it.

  12. _____
    Select one:
    a. She's heard it only a few times.
    b. She doesn't get to listen to it very often.
    c. She once liked it, but she's heard enough.
    d. She enjoys it very much.

  13. _____
    Select one:
    a. It's no wonder that she had to work.
    b. It wasn't busy because of the weather.
    c. She was very busy at work.
    d. The snow made her late for work.

  14. _____
    Select one:
    a. He doesn't have any money left either.
    b. The club is looking for some new members.
    c. He can lend the woman some money.
    d. It doesn't cost much to join the club.

  15. _____
    Select one:
    a. He doesn't enjoy receptions.
    b. He uses his computer a lot.
    c. His computer isn't working.
    d. He will definitely attend.

  16. _____
    Select one:
    a. Only one person in the group is older than he.
    b. His group is almost the oldest.
    c. He's the youngest person in the group.
    d. He appears only in the second photograph.

  17. _____
    Select one:
    a. Pancakes are not his favorite dish.
    b. His pancakes don't taste very good.
    c. He never makes enough pancakes.
    d. He can't cook many dishes.

  18. _____
    Select one:
    a. She thinks Professor Bryant is unfair.
    b. She doesn't know Professor Bryant.
    c. She agrees with the man.
    d. She doesn't understand the man's remark.

  19. _____
    Select one:
    a. In a few days.
    b. Before they eat.
    c. During lunch.
    d. When lunch is over.

  20. _____
    Select one:
    a. The woman would enjoy the mountain scenery.
    b. The weather has been hot this month.
    c. The weather in the mountains is unusual.
    d. The woman probably doesn't like cool weather.
  21. _____
    Select one:
    a. It has exceptionally good service.
    b. It has excellent food.
    c. The service there is disappointing.
    d. Everything there is great.

  22. _____
    Select one:
    a. If his name sounds familiar.
    b. If she's spoken to him on the phone.
    c. If he's a musician.
    d. If she likes his name.

  23. _____
    Select one:
    a. He thought other science courses would be harder.
    b. It's a required class for all students.
    c. He's studied geology before.
    d. It was the only science course open to him.

  24. _____
    Select one:
    a. He's never been to the zoo.
    b. He's seen only one bear.
    c. He's never seen a bear in the wild.
    d. There weren't any bears at that zoo.

  25. _____
    Select one:
    a. When she will answer the questions.
    b. Where she drove.
    c. What kind of car she has.
    d. Why she asked so many questions.

  26. _____
    Select one:
    a. He thinks it will be better than the old one.
    b. He's anxious for it to be completed.
    c. He's worried that it's not long enough.
    d. He feels that it shouldn't have been built.

  27. _____
    Select one:
    a. Where he's studying.
    b. What subject he's studying.
    c. How long he's been in Europe.
    d. When he's returning.

  28. _____
    Select one:
    a. Charlotte wouldn't be attending graduate school.
    b. Charlotte had gotten a scholarship.
    c. Graduate school wouldn't start until September.
    d. Scholarships were easy to get.

  29. _____
    Select one:
    a. He paid it today for the first time.
    b. He pays it on the last day of the month.
    c. He pays it after it's due.
    d. He's planning to pay it tomorrow.

  30. _____
    Select one:
    a. The debate involved only a few issues.
    b. Many people changed their plans.
    c. A lot of people attended.
    d. The debate lasted longer than expected.


  31. Directions: This part of the test consists of extended conversations between two speakers. After each of these conversations, there are a number of questions. You will hear each conversation and question only once, and the questions are not written out.

    When you have heard the questions, read the four answer choices and select the one-(A), (B), (C), or (D)-that best answers the question based on what is directly stated or on what can be inferred. Then fill in the space on your answer sheet that matches the letter of the answer that you have selected.

  32. _____
    Select one:
    a. Because it was cheap.
    b. Because it is in such good condition.
    c. Because it is a collector's item.
    d. Because he can re-sell it at a high price.

  33. _____
    Select one:
    a. In the 1930's.
    b. In the 1940's.
    c. In the 1950's.
    d. In the 1960's.

  34. _____
    Select one:
    a. Replace its engine.
    b. Enter it in some shows.
    c. Take it on a long drive.
    d. Re-seU it for more money.
  35. _____
    Select one:
    a. At a conference hall.
    b. At an art gallery.
    c. At an airport.
    d. At a hotel.

  36. _____
    Select one:
    a. To attend a conference.
    b. To see the planetarium.
    c. To change planes.
    d. To go sightseeing.

  37. _____
    Select one:
    a. She recently went there.
    b. It's not a very good one.
    c. There's one in her hometown.
    d. It will be closed when she's free.

  38. _____
    Select one:
    a. On foot and by boat.
    b. By car and on foot.
    c. By air and by car.
    d. By car and by bus.


  39. Directions: This part of the test consists of several talks, each given by a single speaker. After each of these talks, there are a number of questions. You will hear each talk and question only once, and the questions are not written out.

    When you have heard each question, read the four answer choices and select the one-(A), (B), (C), or (D)-that best answers the question based on what is directly stated or on what can be inferred. Then fill in the space on your answer sheet that matches the letter of the answer that you have selected.

    Here is an example.

    You will hear:

    Now here is a sample question.

    You will read:

    (A) Philosophy.
    (B) Meteorology.
    (C) Astronomy.
    (D) Photography.

    The lecture concerns a lunar eclipse, a topic that would typically be discussed in an astronomy class. The choice that best answers the question, "In what course is this lecture probably being given?" is (C), "Astronomy." You should fill in (C) on your answer sheet.

    Here is an example.

    You will hear:

    You will read:

    (A) The Earth's shadow moves across the Moon.
    (B) Clouds block the view of the Moon.
    (C) The moon moves between the Earth and the Sun.
    (D) The Sun can be observed without special equipment.

    From the lecture you learn that a lunar eclipse occurs when the Earth moves between the Sun and the Moon and the shadow of the Earth passes across the Moon. The choice that best answers the question, "According to the speaker, which of the following occurs during a lunar eclipse?" is (A), "The Earth's shadow moves across the Moon."

  40. _____
    Select one:
    a. Tourists.
    b. Professional dancers.
    c. Students.
    d. Traditional musicians.

  41. _____
    Select one:
    a. It will be different from the ones performed in Hawaii today.
    b. It will involve women wearing grass skirts.
    c. It will involve only male dancers.
    d. It was once performed for great Hawaiian leaders.

  42. _____
    Select one:
    a. They prohibited it.
    b. They sponsored it.
    c. They proposed some small changes in it.
    d. They exported it to other islands.

  43. _____
    Select one:
    a. Attend a live performance.
    b. Go on a tour.
    c. Perform a dance.
    d. Watch a DVD.
  44. _____
    Select one:
    a. To discuss a weather phenomenon.
    b. To explain how to drive during storms.
    c. To describe supercooled water.
    d. To warn gardeners of the danger of hail.

  45. _____
    Select one:
    a. Because of its size.
    b. Because of its color.
    c. Because of its layers.
    d. Because of its weight.

  46. _____
    Select one:
    a. As a drop of supercooled water.
    b. As a snowflake.
    c. As a particle of dust.
    d. As a ball of ice.

  47. _____
    Select one:
    a. In the spring.
    b. In the summer.
    c. In the fall.
    d. In the winter.
  48. _____
    Select one:
    a. New theories about the origin of language.
    b. How to teach grammar to children.
    c. Mistakes children sometimes make.
    d. The stages of children's language learning.

  49. _____
    Select one:
    a. "Koo, Koo."
    b. "Da-da."
    c. "More milk!"
    d. "Na-na."

  50. _____
    Select one:
    a. Between four and eight months.
    b. Between one year and eighteen months.
    c. Between two and three years.
    d. Between three and four years.

  51. _____
    Select one:
    a. They are the same in all languages.
    b. They are often misinterpreted.
    c. They are learned by imitation.
    d. They are quite logical.

  52. _____
    Select one:
    a. They are too complicated.
    b. She doesn't have time to talk about them today.
    c. The class didn't have a chance to read about them.
    d. She doesn't agree with them.
Kunci Jawaban:
1. B 11. B 21. C 31. C 41. D
2. A 12. D 22. A 32. C 42. A
3. A 13. C 23. A 33. B 43. C
4. D 14. A 24. C 34. D 44. B
5. C 15. B 25. D 35. A 45. A
6. D 16. A 26. B 36. C 46. D
7. C 17. D 27. C 37. B 47. A
8. C 18. C 28. A 38. C 48. C
9. A 19. C 29. B 39. A 49. D
10. D 20. B 30. B 40. A 50. B

Try Out Structure

Directions: Questions 1-15 are incomplete sentences. Beneath each sentence you will see four words or phrases, marked (A), (B), (C) and (D). Choose the one word or phrase that best completes the sentence. Then, on your answer sheet, find the number of the question and fill in the space that corresponds to the letter of the answer you have chosen.

Example I
Geysers have often been compared to volcanoes _____ they both emit hot liquids from below the Earth’s surface.
(A) due to
(B) because
(C) in spite of
(D) regardless of

The sentence should read, “Geysers have often been compared to volcanoes because they both emit hot liquids from beneath the Earth’s surface.” Therefore, the correct choice is (B).

Example II
During the early period of ocean navigation, _____ any need for sophisticated instruments and techniques.
(A) so that hardly
(B) when there hardly was
(C) hardly was
(D) there was hardly

The sentence should read, “During the earlier period of ocean navigation, there was hardly any need for sophisticated instruments and techniques.” Therefore, the correct answer is (D).

  1. Since the early 1950’s, throughout the world has more than doubled.
    Select one:
    a. the demand for food
    b. there is demand for food
    c. if food is in demand
    d. food, a demand that

  2. Even though he did not attend school until he was twelve, Dr. Samuel C.C. Ting was ______ the Nobel Prize in Physics in 1976.
    Select one:
    a. won
    b. the winning
    c. the winner of
    d. to be won

  3. Gas particles move when the gas is hot than when it is cold.
    Select one:
    a. fast
    b. faster
    c. as fast
    d. fastest

  4. The different colors of _____ the different temperatures of the stars’ surfaces.
    Select one:
    a. the stars indicate
    b. indicating stars
    c. the indication that the stars
    d. stars indicating that

  5. As a country develops from an agricultural to an industrial economy, the attitudes, values, structures, and functions of the family .
    Select one:
    a. the change
    b. which change
    c. change
    d. changing

  6. Only a few sounds produced by insects are heard by humans_____most of the sounds are pitched either too low or too high.
    Select one:
    a. in spite of
    b. because
    c. as a result of
    d. instead of

  7. The ordinary chair_____in countless shapes, sizes, styles, and materials.
    Select one:
    a. has been made
    b. to be made
    c. is making
    d. been making

  8. For 125 years after_____initial use at Harvard in 1642, the Bachelor of Arts degree was the only degree awarded by colleges in the United States.
    Select one:
    a. its
    b. it was
    c. being
    d. when

  9. Since the Sun illuminates half the surface of the Moon, only half the surface_____ can be seen from the Earth.
    Select one:
    a. most
    b. much
    c. with more
    d. at most

  10. The novels of Constance Fenimore Woolson,_____, have special interest for their regional settings.
    Select one:
    a. in a nineteenth-century writer
    b. a nineteenth-century writer
    c. the nineteenth-century writing
    d. wrote about the nineteenth century

  11. _____Oklahoma is important as a farming state, it is even more important for its rich oil deposits.
    Select one:
    a. By
    b. Although
    c. In order for
    d. Concerning

  12. No animal seems _____on a diet of peat moss.
    Select one:
    a. survived
    b. can survive
    c. of surviving
    d. able to survive

  13. The upper part in a harmonic arrangement_____by mixed voices is usually written for a soprano voice.
    Select one:
    a. to be sung
    b. as singing
    c. to be singing
    d. was sung

  14. The first school_____the state of Washington was opened at old Fort Vancouver in 1832.
    Select one:
    a. is now
    b. is that in
    c. what is that
    d. in what is now

  15. Radio,_____, developed from the theories and experiments of many people.
    Select one:
    a. like other many inventions
    b. like many other inventions
    c. inventions like many other
    d. many other like inventions

    Directions: In questions 16-40, each sentence has four underlined words or phrases. The four underlined parts of the sentence are marked (A), (B), (C) and (D). Identify the one underlined word or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct. Then, on your answer sheet, find the number of the question and fill in the space that corresponds to the letter of the answer you have chosen.

    Example I
    The sentence should read, “Guppies are sometimes called rainbow fish because of the males’ bright colors.”Therefore, you should choose (A).
    The sentence should read, “Serving several terms in Congress, Shirley Chisholm became an important United States politician.”Therefore, you should choose (B).

    Select one:
    a. While
    b. hers
    c. around
    d. mysteriously
    Select one:
    a. short
    b. were
    c. success
    d. appeared
    Select one:
    a. is identically
    b. demonstrated by
    c. moving
    d. air
    Select one:
    a. butterflies
    b. travel
    c. distant
    d. over
    Select one:
    a. a early
    b. parts
    c. marking
    d. to establish
    Select one:
    a. All
    b. use
    c. instead
    d. to represent
    Select one:
    a. An
    b. as a
    c. diplomacy
    d. country
    Select one:
    a. Early
    b. developmental
    c. rapid
    d. psychological
    Select one:
    a. Knowledge
    b. research genetic
    c. difficult
    d. in general
    Select one:
    a. called glass mosaics
    b. by setting
    c. of colors
    d. into
    Select one:
    a. every nineteen month
    b. their
    c. separation
    d. the
    Select one:
    a. found evidence
    b. used to entering
    c. helped keep
    d. the heat in
    Select one:
    a. The
    b. found
    c. areas
    d. from
    Select one:
    a. glass manufactured
    b. is
    c. that are
    d. steadily
    Select one:
    a. The oceans
    b. major source
    c. atmospheric
    d. evaporator
    Select one:
    a. Only
    b. high
    c. have
    d. color
    Select one:
    a. functions
    b. between
    c. but
    d. escaping
    Select one:
    a. which produces
    b. oldest
    c. widely grown
    d. nut
    Select one:
    a. doing
    b. summer
    c. fieldwork
    d. completely
    Select one:
    a. in fourtheenth century
    b. included in
    c. first modern
    d. of
    Select one:
    a. Depth
    b. ancient
    c. have
    d. alongside
    Select one:
    a. in
    b. did
    c. conscious
    d. the past
    Select one:
    a. all of
    b. only to
    c. importance
    d. as
    Select one:
    a. or making loans
    b. who
    c. personal
    d. the oldest trade
    Select one:
    a. Of
    b. stage
    c. a series
    d. comedies
Kunci Jawaban:
1. A 11. B 21. C 31. B
2. C 12. D 22. C 32. B
3. B 13. A 23. D 33. A
4. A 14. D 24. B 34. D
5. C 15. B 25. C 35. A
6. B 16. B 26. A 36. A
7. A 17. B 27. B 37. B
8. A 18. A 28. D 38. A
9. D 19. C 29. C 39. D
10. B 20. A 30. D 40. A

Try Out Reading

  1. The word "it" in line 3 refers to _____
    Select one:
    a. paper
    b. ink reservoir
    c. writing instrument
    d. ball

  2. The word "housing" in line 3 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. point
    b. residence
    c. case
    d. orbit

  3. It can be inferred from the passage that there was interest in designing a new type of pen because the old ones _____
    Select one:
    a. were too big
    b. were expensive
    c. leaked
    d. cracked

  4. The word "expire" in line 9 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. end
    b. change
    c. copy
    d. expand

  5. It can be inferred that the ballpoint pen first gained popularity among _____
    Select one:
    a. military personnel
    b. businesspeople
    c. scientists
    d. artists

  6. Which of the following statements is true of the ball in a ballpoint pen? _____
    Select one:
    a. It is fitted directly into the tube
    b. It controls the flow of ink
    c. It has a small hole
    d. It contains a reservoir of ink

  7. The author mentions a "suction pump" in line 17 to indicate a function of the _____
    Select one:
    a. reservoir
    b. plastic tube
    c. socket
    d. ball

  8. The word "which" in line 19 refers to _____
    Select one:
    a. supply
    b. back of the ball
    c. partial vacuum
    d. ink reservoir

  9. What was the purpose of the small hole mentioned in line 20? _____
    Select one:
    a. To drain off excess ink
    b. To improve ink flow to the tip of the pen
    c. To reduce the amount of air in the pen
    d. To allow the reservoir to be refilled

  10. Until recently one limitation of ballpoint pens was _____
    Select one:
    a. their inability to function upside down
    b. the cost of replacing empty reservoirs
    c. the fragility of the point
    d. corrosion due to the ink
  11. The passage focuses on the United States in the 1920's primarily in terms of the _____
    Select one:
    a. creativity of American inventors
    b. decline in social relationships
    c. influence of technology on society
    d. negative side of technological progress

  12. The word "knit" in line 5 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. unite
    b. attract
    c. inform
    d. study

  13. The word "accessible" in line 8 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. understandable
    b. read
    c. printed
    d. available

  14. According to the author, expanded communications led to a decrease in _____
    Select one:
    a. individuality
    b. travel
    c. patriotism
    d. entertainment

  15. The words "each other" in line 16 refer to _____
    Select one:
    a. improvements in transportation
    b. parts of the country
    c. bicycles and trolleys
    d. better highways

  16. The word "mobility" in line 18 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. excitement
    b. movement
    c. modernity
    d. control

  17. According to the passage, which of the following modes of transportation was negatively affected by motor vehicles? _____
    Select one:
    a. Trolleys
    b. Bicycles
    c. Trains
    d. Airplanes

  18. The passage suggests that a major advantage of the internal-combustion engine was its _____
    Select one:
    a. safety
    b. size
    c. durability
    d. price

  19. The author identifies all of the following as contributors to the "social revolution” of the 1920's EXCEPT _____
    Select one:
    a. improved communication
    b. improved transportation
    c. improvements resulting from electricity
    d. improvements in the arts

  20. Where in the passage does the author give an example of a technological advance that led to a demand for improvement in another area? _____
    Select one:
    a. Lines 6-9
    b. Lines 18-19
    c. Lines 23-25
    d. Line 28-29
  21. What is the main topic of the passage?
    Select one:
    a. The use of false colors in image processing
    b. The use of wide-field telescopes in astronomy
    c. New astronomical theories
    d. Methods used by astronomers to obtain Information

  22. The word "employed" in line 4 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. measured
    b. Inspected
    c. used
    d. purchased

  23. The word "efficient" in line 11 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. productive
    b. frequent
    c. objective
    d. visible

  24. Which of the following is NOT mentioned as an advantage of glass-plate photographs?
    Select one:
    a. They can be measured accurately
    b. They can capture the images of faint objects
    c. They can be stored for a long time
    d. They can be processed quickly

  25. Astronomers most probably use direct photography less frequently today than in the past because _____
    Select one:
    a. glass plates are no longer available
    b. only a small amount of information is contained in a single photograph
    c. alternate ways of observing images have been developed
    d. photographic data deteriorates quickly

  26. What is image processing?
    Select one:
    a. The process of light waves striking a glass plate
    b. way to produce images more quickly
    c. A reevaluation of old photographs
    d. A way computers can present data for analysis

  27. The word "undetectable" in line 24 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. immense
    b. inferior
    c. imperceptible
    d. intolerable

  28. Why do computer-generated images use false colors?
    Select one:
    a. The real objects are too bright to look at
    b. The computer screens have a limited range of colors
    c. The properties represented in the image are not otherwise visible
    d. The colors are used to convert black-and-white photographs

  29. Why does the author mention “x-ray emissions” in line 27?
    Select one:
    a. To discuss the measurement of energy flow
    b. To emphasize the precision of direct photography
    c. To provide an example of what false colors represent
    d. To compare the properties of color and movement

  30. Where in the passage does the author mention a disadvantage of photography?
    Select one:
    a. Lines 1-3
    b. Lines 7-12
    c. Lines 20-23
    d. Lines 26-27
  31. What did the group of Impressionist artists do in 1874?
    Select one:
    a. They radically changed their style of painting.
    b. They held their own exhibition.
    c. They adopted new techniques and technologies.
    d. They refused to paint anything that year.

  32. The word "it" in line 6 refers to _____
    Select one:
    a. style
    b. moment
    c. ability
    d. canvas

  33. The word "readily" in line 7 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. purposely
    b. cautiously
    c. cleverly
    d. eagerly

  34. According to the passage, Impressionism is regarded historically as _____
    Select one:
    a. a significant, revolutionary movement
    b. an innovative yet minor style
    c. an unenlightened radical phase
    d. a traditional form of nineteenth-century painting

  35. In line 17 the word "It" refers to _____
    Select one:
    a. container
    b. condition
    c. oil paint
    d. color

  36. Which of the following words does NOT refer to something that holds paint?
    Select one:
    a. Bladder
    b. Tube
    c. Condition
    d. Container

  37. What contribution did chemists make to the Impressionist movement?
    Select one:
    a. New textiles
    b. Better canvases
    c. Additional colors
    d. Tin tubes

  38. It can be inferred that Impressionist paintings differed from other nineteenth-century paintings in terms of which of the following?
    Select one:
    a. The size of the canvas
    b. The brightness of the colors
    c. The value of the painting
    d. The talent of the artists

  39. Where in the passage does the author mention two new technologies available to artists in the nineteenth century?
    Select one:
    a. First paragraph
    b. Second paragraph
    c. Third paragraph
    d. Fourth paragraph
  40. What does the passage mainly discuss?
    Select one:
    a. The effect of drought on tree-ring growth
    b. The history of dating trees
    c. The problems of tree-ring dating
    d. The formation of growth rings in trees

  41. The word "stems" in line 4 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. distinguishes
    b. recovers
    c. derives
    d. returns

  42. The approximate age of a tree can be determined by _____
    Select one:
    a. counting the rings
    b. analyzing the structure of the cells
    c. examining the cambium
    d. measuring the width of the rings

  43. The word "onset" in line 10 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. beginning
    b. coldness
    c. difficulty
    d. darkness

  44. The word "enables" in line 14 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. combines
    b. forces
    c. encourages
    d. allows

  45. The word "They" in line 16 refers to _____
    Select one:
    a. large cells
    b. growth rings
    c. several reasons
    d. environmental factors

  46. According to the passage, the production of rings from year to year in any given tree is _____
    Select one:
    a. random
    b. predetermined
    c. variable
    d. accelerated

  47. The word "reflect" in line 20 is closest in meaning to _____
    Select one:
    a. indicate
    b. affect
    c. confuse
    d. limit

  48. A narrow growth ring between two wide growth rings would probably indicate _____
    Select one:
    a. an unusually warm winter
    b. the death of an old tree
    c. unfavorable climatic conditions during a single year
    d. wood cells that had grown to be very large

  49. Which of the following terms is defined in the passage? _____
    Select one:
    a. dendrochronology (line 4)
    b. lumens (line 8)
    c. drought (line 22)
    d. template (line 24)

  50. The phrase "this pattern" in line 24 refers to _____
    Select one:
    a. the change of seasons
    b. different climates in different places
    c. the destruction of trees and forests
    d. variation in the thickness of tree rings
Kunci Jawaban:
1. D 11. C 21. D 31. B 41. C
2. C 12. A 22. C 32. B 42. A
3. C 13. D 23. A 33. D 43. A
4. A 14. A 24. D 34. A 44. D
5. A 15. B 25. C 35. A 45. B
6. B 16. B 26. D 36. C 46. C
7. D 17. C 27. C 37. C 47. A
8. C 18. B 28. C 38. B 48. C
9. B 19. D 29. C 39. C 49. A
10. A 20. B 30. B 40. D 50. D

Sumber:
https://sipejar.um.ac.id/

Random :))

Post a Comment

© Newbie Master. All rights reserved.